Велотуризъм

Планински велотуризъм

        През последните десет години този вид туризъм набира все повече привърженици. Освен, че се съчетава успешно с други видове туризъм, планинския велотуризъм има мощен оздравителен ефект, съдържа в себе си елемент на екстремност и дава възможност за пълноценно общуване с природата. Планинският велотуризъм се практикува по маркирани и немаркирани планински пътеки.

          Велотуризмът е екологосъобразна форма на туризъм, която задоволява специфични потребности, свързани както с физическото и психическото здраве на хората, така и с тяхното желание за преоткриване на света. В зависимост от предпочитанията на туристите, велотуризмът се съчетава с културно-историческия, екологичния, селския, маршрутно -познавателния, спелеотуризма и др. видове туризъм. Бидейки средство за предвижване велосипедът дава неизчерпаеми възможности. Велотуризмът е отговорно пътуване, което стимулира международното разбиране, опознаване на чужди традиции и култури.

        Характеристики на велотуризма

        Велотуризмът е съчетание от шосейно и планинско колело. Съществуват различни по сложност маршрути, обозначени с цифри от 1 до 6, като категоризацията се извършва по специална методика. В зависимост от физическото състояние е възможно на ден да се изминават средно между 30км и 300км. Туровете могат да бъдат еднодневни, многодневни, уикенд турове, вътрешни обиколки, обиколки на определена държава или поредица от държави, обиколка на културно-исторически и религиозни обекти. Възможностите са многобройни. По отношение на организацията също има различни варианти.

НАЕМ НА ВЕЛОСИПЕДИ

 

Велосипеди под наем във Велико Търново, специални намаления за студенти.

Тарифи : 15лв/ден; 5лв. за 1 час, за всеки следващ час по 3 лева.

Велосипедите се намират във Велико Търново и при заявка могат да се доставят на посочено от клиента място. Като допълнителни услуги предлагаме коло-гидове, транспорт до и от посочено от вас място, велоинструктори. Разполагаме с голям брой велосипеди и възможност за доставка за тиймбилдинг и подобни мероприятия.

 

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА НАЕМ НА ВЕЛОСИПЕД
1.  Плащането се извършва при предаване на велосипеда.
     Цената включва:
         -технически изправен велосипед
         -наемен период според тарифата
         -безплатни каска и протектори.
        -безплатна стойка за автомобил
2.  Наемателят е длъжен:а    
       -да се грижи за велосипеда с грижата на добър стопанин
       -да го върне в уговорения срок
       -да заплати умишлено повредени части от велосипеда
3.  Депозит:25 евро
Забележка:Депозитът се възстановява при връщане на велосипеда в изправност.
4.  Наемодателят не носи отговорност за инциденти от всякакъв характер,настъпили след наемането на велосипеда от наемателя.Галерия

Виж цялата галерия

Виж цялата галерия